Etter den fabelaktige lørdagen i 2022 ønsker vi nå å invitere alle til en ny, magisk festivaldag på Espenes Kulturlåve lørdag 29. Juli. Vi er stolte av å presentere våre to første artister:

Vilde Bye:

Vilde Bye er en 19 år ung artist fra Tromsø, som allerede har rukket å gjøre seg godt bemerket både i hjembyen og utenfor bygrensene.

I april slapp hun sin selvtitulerte debut-EP, til strålende kritikker, ikke minst i rikspressen, og i sommer har hun spilt en rekke festivaler og klubbjobber både i nord og sør. Fra Buktafestivalen og Parkenfestivalen, til klubbjobber både lokalt, regionalt og i Oslo (Revolver). I oktober spilte hun også på festivalen Stories Aalborg i Danmark. Hun er allerede booket til flere festivaler i 2023.

Vilde skriver låtene sine selv, men krydrer også settene med noen smakfulle coverlåter, der originalene til blant andre Townes Van Zandt, The Velvet Underground, Tom Waits, Gene Clark, Mattias Hellberg, Ricochets og The ReigningSound kjøres gjennom hennes eget filter og gis ny innpakning med en svært særegen stemme og en superb traktering av gitaren.

Pop, rock, country og soul ligger helt klart hennes hjerte nært, mens hennes egen musikk pendler sømløst mellom de forskjellige avartene.

Noen (av mange) EP-omtaler:

Skremmende unge Vilde Bye Martinsen har en søt, nesten barnlig mild stemme som legger seg elegant mellom Stina Nordenstam og Sigrid.
Tor Martin Bøe, VG

Hun har en særpreget stemme, synger med stor innlevelse, og skriver lengtende sanger med melodier som gjør alt veldig fint å høre på.
Geir Rakvaag, Dagsavisen.

Noen må ha trykket på «magisk»-knappen i Kysten Studio i Tromsø da innspillingene fant sted.
Tom Skjeklesæther, Klassekampen.

Benedicte Brænden:

Benedicte Brænden fra Elverum leverer en unik mix av country noir og americana, med et hint av rockabilly. Hennes tredje studioalbum «Raging River» ble sluppet 14. oktober.

“Brænden har virkelig etablert seg som en av våre aller dyktigste på den norske americanascenen” – Musikkbloggen, Dust of Daylight

“strong, moving lyrics and delivers them in an inspirational powerhouse package.”
– Americana Highways

“Braenden leans in the country direction, blending the attitude of the 1960’s with the music of the 1970’s. Think Dolly Parton’s engaging combination of confidence and grace.” – Twangville

I april i år reiste Benedicte til California for å spille på en av verdens største countryfestivaler, Stagecoach – som er søsterfestivalen til Coachella.
Hun ble håndplukket av den amerikanske countrystjernen Nikki Lane til å spille en såkalt showcase.
Benedicte er for mange nordmenn kjent fra NRKs underholdningsserie «Lyden av Lørdag», hvor hun var en av seks finalister side om side med blant andre Ida Jenshus. Før den tid var hun vokalist i rockebandet Bazooka Boppers.

Benedicte debuterte som soloartist i 2012 med albumet «Doghouse Rose». Fem år senere slapp hun albumet «Blood On Your Hands» og ifølge pressen brukte hun tiden godt;
«Benedicte Brænden imponerer på sitt andre album, ‘Blood On Your Hands’» 5/6
– Øyvind Rønning, Dagbladet
«Med ‘Blood On Your Hands’ lykkes Benedicte Brænden med å skjære seg ut et helt eget felt i den stadig ekspanderende norske americana-scena»
-Tom Skjeklesæther, Popklikk
«Sexy maktdemonstrasjon fra Benedicte Brænden» 6/6
– Erik Valebrokk, Mitt liv som Erik

Flere artister konmer!