Hoel begynte å spille i lokale grupper blant annet sammen med Steinar Albrigtsen i 1970-årene. Som sanger og låtskriver kom han med sin første plate, Ubarbert, i 1982. Fire år senere deltok han i Melodi Grand Prix med «Inkululeko», og han kom på en andreplass.
Det store gjennombruddet kom i 1987 med Varme ut av is. Albumet inneholdt blant annet låtene «Har en drøm» og «Ei hand å holde i», begge med musikk av Svein Gundersen og tekst av Trygve Hoff. «Har en drøm» ble også brukt som filmmusikk til filmen Drømmeslottet i 1986. For suksessen med dette albumet ble han kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1987.
I 1989 ga han ut bluesalbumet Love Will Make You Do Things You Know Is Wrong som bare ble gitt ut i 3000 eksemplarer, og som regnes som et samleobjekt. Etter denne utgivelsen var han tilbake med sin hese stemme og sine kjærlighetssanger utover 1990-årene. I 1990 ble han tildelt Gammleng-prisen i klassen pop.

Vi gleder oss stort til å se Jørn Hoel på scenen i slutten av juli!